Интересни Факти за Косaта от AGLIQUE

Интересни Факти за Косaта от AGLIQUE

Интересни Факти за Косата

AGLIQUE знае, че косата е един от най-красивите, женствени и атрактивни аксесоари за визията на всяка една дама. Някои от древните народи са вярвали, че косата притежава магически свойства, а много философи считат, че дългата коса помага на индивида да е в по-добра връзка със заобикалящия го свят. Всяка дама мечтае за буйна и гъста коса, която да подчертае тяхната увереност и очарование. За да е косата здрава и в перфектен вид, жените полагат специални усилия. Нека ви запознаем с няколко интересни факти за косата, които ще ви помогнат да изберете най-правилната грижа!

Факт 1: Жените прекарват средно около 1 час и 50 минути на седмица за миене, сушене и други специални грижи за косата. На 70 годишна възраст, те вече са отделили за косата си 7 месеца от живота си. Кърпите за коса AGLIQUE са създадени от жени за жени, с цел да допринесат за нежната и бърза грижа за косата след душ и по време на женските ритуали. Спестете от времето за сушене с удобните дизайнерски кърпи от Aglique, които ще попият бързо влагата от косата и ще гарантират за стилната ви визия!

Факт 2: Филип Уолтър, Пиер и Мария Кюри откриват златни наночастици в човешкия косъм. Освен златото, косата съдържа 14 различни елемента. В състава й влизат 50% въглерод, 5% сяра, 17% азот, 20% кислород и 6% водород, минимални количества магнезий, желязо, хром, кератин и други метали и минерали. 

Факт 3: Косата може да даде информация за всичко, което се случва в човешкото тяло и кръвта. Тя съдържа гинетична информация и чрез ДНК анализ, всеки един от нас може да бъде разпознат. Косата е и едно от най-често срещаните съдебни веществени доказателства, тъй като може да се установи расата, националността и дори употребата на различни лекарства и вещества в организма. Единственото, за което косата не носи информация, е полът на индивида – мъжете и женита имат абсолютно идентична структура на косъма.

Факт 4: Всяка точка от човешкото тяло, освен дланите, ходилата, устните, лигачиците и клепачите, има космено покритие, дори то да не е забележимо за окото.

Факт 5: Един кичур коса може да издържи 100 грама тегло, което означава че цялата коса на главата ви може да издържи приблизително 12 тона (теглото на 2 слона). Здравата мокра коса може да се разтяга с 30% от първоначалната си дължина.

Факт 6: Най-често срещаният цвят на косата в световен мащаб е тъмният, а най-редкият – червеният. Само двама на 100 човека по света имат естествено руса коса. Тъмната коса съдържа по-голямо количество въглерод от русата.

Факт 7: Ежедневно от скалпа се откъсват между 70 и 160 косъма. Средно човек притежава 100 000 косъма, при блондините те са 146 000, при рижите – 86 000, а при тъмнокосите са 110 000.

Факт 8: Често сме чували твърдението, че за да расте косата по-бързо трябва да се подстригва през 1-2 месеца. Имайте предвид, че подстригването не влияе върху скоростта, с която расте косата, само може да я освежи и да премахне цъфтежите. 

Факт 9: Косата на мъжете расте по-бързо, отколкото тази на жените. Косата е втората най-бързо растяща тъкан в човешкото тяло. Първата е костният мозък. 90% от космите на скалпа растат във всеки един момент, докато останалите 10% са в покой. Косата расте по-бързо в по-топло време, тъй като високата температура стимулира кръвообръщението, по време на сън и в периода между 14-24 години.

Факт 10: Оплешивяването по-рядко се среща при нежния пол, тъй като женската коса расте от корен два милиметра по-дълбок от този при мъжете. Космите на мъжете имат живот 2 години, а тези на жените живеят от четири до пет години.

 

 

Да започнем така... Всеки наш ден стартира с нещата, които сме изградили в себе си като навик. Дори не се замисляме как ставаме, как пристъпваме, как тръгваме, как действаме. Като че началото на деня ни е мигът на заключване на вратата и глътката въздух навън. Доказано е, че 90 % от нас, жените, действат точно така.

прочети още

Тази статия е за майките на момичета. Както казват бабите ни, момчетата се гледат трудно, но момичетата те „изпиват до дъно“. Повечето от нас, които имаме дъщери, ще се съгласят. Бабите винаги са прави... Знаете какво предизвикателство е да създадем здравословните и хигиенните навици у децата ни.

прочети още

„Отношението на благодарност е най-висшата йога.“ Йоги Бхаджан Aglique има радостта и удоволствието да ви предложи една специална колекция от продукти, свързана единствено и само с ЙОГА – „Колекция Йога – Hamsa, Muladhara и Padma“. За всички, които практикуват йога, и дамите, и момичетата, и мъжете, кърпите освен, че са качествени, красиви и практични, материята, от която са направени – памук, допринася за доста ефективно полезно действие и въздействие върху тялото и главата.

прочети още

Знаем, че всеки ден можем да намерим неизчерпаема информация за здраве и красота. Всеки един сайт по този въпрос, до който стигнем, ни обяснява колко лесно или не толкова можем да направим нещо добро за себе си. Да, това е такa. Ние също ще ви провокираме с още нещо относно красотата. Ще обърнем внимание на удобството и практичността. Замислялили сте се как по-лесно можете да приключите всяка една тренировка. Как, когато сте уморени от нея, да улесните прехода към връщането навън. Без мокри хавлии, без тежки сакове. Използването на кърпите на Aglique са една прекрасна възможност за това.

прочети още

Скъпи приятели и последователи на Aglique, в разгара на пролетта и на прага на лятото, както винаги се опитаваме да допринесем за вашия комфорт в ежедневието, на морския бряг, на планинския връх, в спортната зала, в парка, на басейна или дори на балкона вкъщи... Провокираме ви да „поемете“ към най-мечтаните месеци от годината, добавяйки различен аксесоар от нашите продукти. Какво да предприемете?

прочети още

Коя е създателката на Aglique и други интересни факти за бранда можете да прочетете в следващото интервю. Aglique благодари на "Лицата на града", които ни поканиха, за да разкажем любопитни и малко известни моменти от създаването ни досега.

прочети още

Кърпите за коса Aglique за домашна грижа се предлагат в две основни разновидности - сатен и памук. Коя е по-подходяща за вас? Какви са разликите? Как да изберете? Днес отговаряме на тези най-често задавани въпроси.

прочети още

“Мечтаната ми сесия може да е всяка една сесия, стига да съм с екип от отдадени хора, които обичат това, което правят, а и обичат да го споделяме заедно.”

прочети още

Жените обичат да се грижат и да поддържат външния си вид. Някои от дамите дори превръщат тези грижи в ритуали за красота, чрез които постигат удовлетворение, спокойствие и създават приятни лични моменти.

прочети още

Aglique препоръчва да полагате грижи за косата си, както през зимата, така и през всяко едно време на годината.

прочети още

ART & SOUL е едно от местата, на които може да откриете красотата на множество крафт изделия и на дизайнерските продукти за коса и тяло Aglique.

прочети още

Представяме Ви дизайнерската мъжка колекция кърпи за тяло Aglique Man Luxury Leather Edition – една колекция, която ще докосне егото и най-претенциозните мъже.

прочети още

Семейството на AGLIQUE расте непрекъснато, също както и разнообразието в гамата продукти на бранда. Както вече знаете, предназначението и основна цел на кърпите за коса и тяло AGLIQUE е да допринасят за комфорта и красотата на всяка една дама.

прочети още

Някои от Вас може би си задават въпроса дали модната фотография е изкуство? Обективът на Диляна ще ви даде най-правилният отговор, който без съмнение е “Да!”

прочети още

Тюрбанът Black Diamond ще подсили блясъка на Вашата красота и ще ви накара да се чувствате, все едно сте на червения килим. 

прочети още

Както знаете, AGLIQUE има мисия – да подчертава женската красота и да кара всяка дама се чувства специална. Всяка от Вас допринася с цвят и чувственост в ежедневието и в света. Имаме удоволствието да Ви представим един цветен и нежен проект на Калина Михайлова – The Bucket. Селекцията от ръчно багрени шалове очакват всяка прекрасна и нежна дама да ги направи част от своите любими тоалети в магазина на AGLIQUE, ул. Верила 1, гр. София.

прочети още

“За да си добър в работата си – трябва истински да я обичаш!”. Гримът за Марина е цял един свят, който е изпълнен с удоволствието да пресъздаваш идеите си върху лицето на модела, показвайки на какво е възможно въображението ти, смесено с професионализъм.

прочети още

"Ще вземеш малко шоколад, малко бонбони, ще добавиш също такава порция курабии и всичко това ще счукаш и хубавичко ще го размесиш. Щом приготвиш лекарството, аз ще го взема. Това много помага против температура." Карлсон, който живее на покрива

прочети още

Скъпи дами, Както знаете, AGLIQUE обича да полага нежни грижи за красотата на Вас и Вашата коса. Освен дизайнерските и стилни кърпи за коса и тяло, ние искаме да изглеждате зашеметяващо по всяко време на денонощието и по всеки един повод. 

прочети още

Здравейте, прекрасни дами! Днес искаме да Ви разкажем за едно местенце, в което вече може да откриете кърпите AGLIQUE.

прочети още

Посрещаме ви с новата ни колекция шал - фишу Aglique!

прочети още

Любимите ви Aglique са вече на нов адрес.

прочети още

Три продукта от новата ни плажна колекция Ви очакват!

прочети още

Тази пролет ще участваме на Mish Mash Fest

прочети още

Върни си градското излъчване - или как да се поглезим и освежим в началото на есента с Aglique и COCO dry bar & nail house. Обявяваме началото на кампания, в която ще предоставим 3 ваучера по 109.00 лв. на три от Вас, скъпи момичета!

прочети още

Когато получим такава чаровна оценка, знаем че си вършим работата добре!

прочети още

Кърпите за коса Aglique са създадени от жена за жени. Какво ги отличава от класическата хавлия, с която подсушаваме косите си след душ: Най-голямото им предимство, е че се закопчават с копче на тила и не падат от главата ни.

прочети още

Aglique посреща своите приятели и клиенти в нов шоурум!

прочети още

Този Декември AGLIQUE ще подари 7 AGLIQUE SHINE - SWAROVSKI LUXURY LIMITED EDITION кърпи за коса.

прочети още

Както добре знаем яйцето от край време се ползва за маски за коса и лице. За овлажняване, възстановяване и блясък на косата го смесете с малко авокадо.

прочети още

ХИДРАТИРАЩA маска за лице с портокал Време за приготвяне: 3 минути

прочети още

Този ексфолиант е подходящ за лице и тяло, но върши чудеса и с ръцете ви!

прочети още

Предлагам ви три различни маски с розова вода за различните типове кожа.

прочети още
/div>