• Начало »
  • Блог »
  • Диляна Флорентин -Фотографката, Която Запечатва Красотата в Кадри

Диляна Флорентин -Фотографката, Която Запечатва Красотата в Кадри

Диляна Флорентин -Фотографката, Която Запечатва Красотата в Кадри

Искаме да Ви представим още един безценен и уважаван член на екипа на AGLIQUE, който запечатва и помага за превръщането на магията на бранда в реалност. Диляна Флорентин е модният фотограф на аксесоарите и кърпите за коса и тяло Aglique, който успява да докосне чрез своите фотографии всички наши клиенти и приятели. Малцина са тези, които толкова успешно, като нея, усъвършенстват изкуството на модната фотография.

 

Някои от Вас може би си задават въпроса дали модната фотография е изкуство? Обективът на Диляна ще ви даде най-правилният отговор, който без съмнение е “Да!”

 

Диляна Флорентин е първата жена, която печели престижната награда “Златна игла” на Академията за мода в категория “Фотограф на годината”. Наричат я  “жената, която промени правилата на играта на модната фотография у нас.” Участва в много проекти като Absolut Blank България, изложбата „Една мечта”, печели и второ място в категорията Реклама – Мода (професионалисти) за „Семейни портрети” на International Photography Awards Competition.

 

Още от малка Диляна е в захлас по моделите от кадрите на списание Vogue - впечатляват я елементи като позиционирането им в странна среда, от къде идва светлината, как са уловени едновременно толкова красиви и толкова реални.

 

Фотосесиите ѝ за модни списания като Elle, Cosmopolitan, 12mag.net, Grazia, Amica, ОК!, Булка, J’AM и Harper’s Bazaar са определяни като “безупречни и съвършени”. 

 

За мен една модна фотография е добра, когато е съвършенна. При мен съвършенството е на почит и винаги се старая да го достигна.

 

Диляна е безспорен талант и определено предлага на българската публика един нов поглед върху модната фотография. Нейните неуморни експерименти и натрупаните през годините познание и опит я изстрелват високо в класацията на най-добрите модни фотографи. 

 

Най-важното качество, което трябва всеки един фотограф да притежава, е да е стъпил здраво на земята и да бъде едновременно човек и приятел. Чувството, че толкова много хора ѝ се доверяват, Диляна определя като отговорност. Именно доверието на тези хора ѝ помагат да изкачи стълбичката в професионалното си развитие. Всичко при нея се случва постепенно и с времето си, а най-голямата награда е оценката на хората, които застават пред обектива и хората, с които работи. 

 

В началото целта на модната фотография е била да показва и илюстрира дрехата, но с течение на времето се преобразува и разкрива нови хоризонти за артистична изява, разказвайки истории чрез различни изразителни средства, различна светлина и различни елементи. Изкуството се изразява в това да имаш контрол върху всички елементи при изграждането на цялостното изображение - светлина, стайлинг, позиция на обекта. Тълкуването на модата чрез фотографията е изкуство, което се запечатва в един кадър и може да бъде интерпретирано и разбрано по различни и нови начини. 

 

Нейната фотографска концепция? “Изчистено и с внимание към детайла.

 

За Диляна определена схема за изграждане на фотосесия не съществува, идеята има първоизточник, но тя търпи изменения и развитие в самия процес на работа. Трудностите в осъществяване на проекта идват само, когато някой от веригата не изпълнява на 100% своите задължения, но това е изключение, когато работиш с професионалисти. Всеки има свое лично чувство за естетика и изкуство. Задължително е този усет да се пречупи през призмата на клиента и да се гони резултатът, който той иска да види. 

 

Най-голямото удоволствие за Диляна идва тогава, когато първият перфектен кадър е готов и когато разбере, че нещата ще се случат точно така, както ги иска. Предстартовата треска се изпарява при появата на това усещане и работата започва на пълни обороти. 

 

Диляна Флорентин има за цел да достигне извън пределите на България и да участва в проекти с чуждестранни марки и издания. Нейната формула за успех се крие в изпипване и усъвършенстване на всеки детайл. 

 

Фотографията е изкуство и начин „да изразиш себе си”. Тя е емоция, романтика, част от живота. Когато уловиш даден момент, кадърът го съхранява и той става вечен”. 

 

Последвайте Диляна Флорентин:

https://www.facebook.com/pg/dilianaflorentinphotography/

https://www.instagram.com/dilianaflorentin/


ФОТОКРЕДИТ: личен архив Диляна Флорентин

Да започнем така... Всеки наш ден стартира с нещата, които сме изградили в себе си като навик. Дори не се замисляме как ставаме, как пристъпваме, как тръгваме, как действаме. Като че началото на деня ни е мигът на заключване на вратата и глътката въздух навън. Доказано е, че 90 % от нас, жените, действат точно така.

прочети още

Тази статия е за майките на момичета. Както казват бабите ни, момчетата се гледат трудно, но момичетата те „изпиват до дъно“. Повечето от нас, които имаме дъщери, ще се съгласят. Бабите винаги са прави... Знаете какво предизвикателство е да създадем здравословните и хигиенните навици у децата ни.

прочети още

„Отношението на благодарност е най-висшата йога.“ Йоги Бхаджан Aglique има радостта и удоволствието да ви предложи една специална колекция от продукти, свързана единствено и само с ЙОГА – „Колекция Йога – Hamsa, Muladhara и Padma“. За всички, които практикуват йога, и дамите, и момичетата, и мъжете, кърпите освен, че са качествени, красиви и практични, материята, от която са направени – памук, допринася за доста ефективно полезно действие и въздействие върху тялото и главата.

прочети още

Знаем, че всеки ден можем да намерим неизчерпаема информация за здраве и красота. Всеки един сайт по този въпрос, до който стигнем, ни обяснява колко лесно или не толкова можем да направим нещо добро за себе си. Да, това е такa. Ние също ще ви провокираме с още нещо относно красотата. Ще обърнем внимание на удобството и практичността. Замислялили сте се как по-лесно можете да приключите всяка една тренировка. Как, когато сте уморени от нея, да улесните прехода към връщането навън. Без мокри хавлии, без тежки сакове. Използването на кърпите на Aglique са една прекрасна възможност за това.

прочети още

Скъпи приятели и последователи на Aglique, в разгара на пролетта и на прага на лятото, както винаги се опитаваме да допринесем за вашия комфорт в ежедневието, на морския бряг, на планинския връх, в спортната зала, в парка, на басейна или дори на балкона вкъщи... Провокираме ви да „поемете“ към най-мечтаните месеци от годината, добавяйки различен аксесоар от нашите продукти. Какво да предприемете?

прочети още

Коя е създателката на Aglique и други интересни факти за бранда можете да прочетете в следващото интервю. Aglique благодари на "Лицата на града", които ни поканиха, за да разкажем любопитни и малко известни моменти от създаването ни досега.

прочети още

Кърпите за коса Aglique за домашна грижа се предлагат в две основни разновидности - сатен и памук. Коя е по-подходяща за вас? Какви са разликите? Как да изберете? Днес отговаряме на тези най-често задавани въпроси.

прочети още

“Мечтаната ми сесия може да е всяка една сесия, стига да съм с екип от отдадени хора, които обичат това, което правят, а и обичат да го споделяме заедно.”

прочети още

Жените обичат да се грижат и да поддържат външния си вид. Някои от дамите дори превръщат тези грижи в ритуали за красота, чрез които постигат удовлетворение, спокойствие и създават приятни лични моменти.

прочети още

Някои от древните народи са вярвали, че косата притежава магически свойства, а много философи считат, че дългата коса помага на индивида да е в по-добра връзка със заобикалящия го свят.

прочети още

Aglique препоръчва да полагате грижи за косата си, както през зимата, така и през всяко едно време на годината.

прочети още

ART & SOUL е едно от местата, на които може да откриете красотата на множество крафт изделия и на дизайнерските продукти за коса и тяло Aglique.

прочети още

Представяме Ви дизайнерската мъжка колекция кърпи за тяло Aglique Man Luxury Leather Edition – една колекция, която ще докосне егото и най-претенциозните мъже.

прочети още

Семейството на AGLIQUE расте непрекъснато, също както и разнообразието в гамата продукти на бранда. Както вече знаете, предназначението и основна цел на кърпите за коса и тяло AGLIQUE е да допринасят за комфорта и красотата на всяка една дама.

прочети още

Тюрбанът Black Diamond ще подсили блясъка на Вашата красота и ще ви накара да се чувствате, все едно сте на червения килим. 

прочети още

Както знаете, AGLIQUE има мисия – да подчертава женската красота и да кара всяка дама се чувства специална. Всяка от Вас допринася с цвят и чувственост в ежедневието и в света. Имаме удоволствието да Ви представим един цветен и нежен проект на Калина Михайлова – The Bucket. Селекцията от ръчно багрени шалове очакват всяка прекрасна и нежна дама да ги направи част от своите любими тоалети в магазина на AGLIQUE, ул. Верила 1, гр. София.

прочети още

“За да си добър в работата си – трябва истински да я обичаш!”. Гримът за Марина е цял един свят, който е изпълнен с удоволствието да пресъздаваш идеите си върху лицето на модела, показвайки на какво е възможно въображението ти, смесено с професионализъм.

прочети още

"Ще вземеш малко шоколад, малко бонбони, ще добавиш също такава порция курабии и всичко това ще счукаш и хубавичко ще го размесиш. Щом приготвиш лекарството, аз ще го взема. Това много помага против температура." Карлсон, който живее на покрива

прочети още

Скъпи дами, Както знаете, AGLIQUE обича да полага нежни грижи за красотата на Вас и Вашата коса. Освен дизайнерските и стилни кърпи за коса и тяло, ние искаме да изглеждате зашеметяващо по всяко време на денонощието и по всеки един повод. 

прочети още

Здравейте, прекрасни дами! Днес искаме да Ви разкажем за едно местенце, в което вече може да откриете кърпите AGLIQUE.

прочети още

Посрещаме ви с новата ни колекция шал - фишу Aglique!

прочети още

Любимите ви Aglique са вече на нов адрес.

прочети още

Три продукта от новата ни плажна колекция Ви очакват!

прочети още

Тази пролет ще участваме на Mish Mash Fest

прочети още

Върни си градското излъчване - или как да се поглезим и освежим в началото на есента с Aglique и COCO dry bar & nail house. Обявяваме началото на кампания, в която ще предоставим 3 ваучера по 109.00 лв. на три от Вас, скъпи момичета!

прочети още

Когато получим такава чаровна оценка, знаем че си вършим работата добре!

прочети още

Кърпите за коса Aglique са създадени от жена за жени. Какво ги отличава от класическата хавлия, с която подсушаваме косите си след душ: Най-голямото им предимство, е че се закопчават с копче на тила и не падат от главата ни.

прочети още

Aglique посреща своите приятели и клиенти в нов шоурум!

прочети още

Този Декември AGLIQUE ще подари 7 AGLIQUE SHINE - SWAROVSKI LUXURY LIMITED EDITION кърпи за коса.

прочети още

Както добре знаем яйцето от край време се ползва за маски за коса и лице. За овлажняване, възстановяване и блясък на косата го смесете с малко авокадо.

прочети още

ХИДРАТИРАЩA маска за лице с портокал Време за приготвяне: 3 минути

прочети още

Този ексфолиант е подходящ за лице и тяло, но върши чудеса и с ръцете ви!

прочети още

Предлагам ви три различни маски с розова вода за различните типове кожа.

прочети още
/div>