• Начало »
  • Блог »
  • The Bucket от Калина Михайлова – Обгърнати от Нежност и Цветя

The Bucket от Калина Михайлова – Обгърнати от Нежност и Цветя

The Bucket от Калина Михайлова – Обгърнати от Нежност и Цветя

Както знаете, AGLIQUE има мисия – да подчертава женската красота и да кара всяка дама се чувства специална. Всяка от Вас допринася с цвят и чувственост в ежедневието и в света. Имаме удоволствието да Ви представим един цветен и нежен проект на Калина Михайлова – The Bucket. Селекцията от ръчно багрени шалове очакват всяка прекрасна и нежна дама да ги направи част от своите любими тоалети в магазина на AGLIQUE, ул. Верила 1, гр. София.

Ако до сега шаловете са присъствали във вашия гардероб само, за да сте стопляте през студените есенни и зимни дни, то е време да промените коренно отношението и разбирането си към тях. Този аксесоар е способен на чудеса. Шалът е незаменим аксесоар, който носи не само топлина и създава уют, но и може да замени бижутата, дапридаде невероятна визия на всеки един тоалет, без значение от повода, може да скрие недостатъците на фигурата и даже да освежите цвета на лицето. Прекрасен и желан подарък, който да носи спомени...

Шалът е част и от мъжкия гардероб и то в продължение на хиляди години, изпълнявайки различни функции, а една от най-старите исторически находки, която изобразява мъже с шалове, е открита в гробницата на първия китайски император, датирана около 3 век пр.н.е. След китайците, шаловете започват да се използват и в Късната римска империя и Франция. Французите го превръщат и в задължителна модна принадлежност и първообраз на съвременната вратовръзка. На Световния моден подиум, шалът се появява в началото на 20-ти век, като този аксесоар може да се намери в колекцията на всеки известен дизайнер.

В сегашно време, всеки може да избере шал, който да отговаря на вкуса и стила му, подчертавайки своята индивидуалност. Това е идеята на Калина Михайлова,създател на The Bucket, да сътвори нещо различно, нещоотличаващо се и нещо новаторско.

Какво е The Bucket?

За Калина The Bucket е “уникалното изживяване да експериментира, да извлича цвят от природата и да го пренася върху плат.“

Нейните творения започват своя живот върху чисто бяло парче естествена коприна, а за фон използва различни плодове, зеленчуци, корени, растения, минерали, соли. Уникалният и бутиков принт се създава чрез истински листа и цветя. Всички шалове са обагрени ръчно, без химикали, без синтетични бои, което допринася за нулева вреда на околната среда. Процесът за създаването на един шал отнема няколко дни, но за хубавите неща трябва време, а резултатът е буквално неповторим.

Но Калина определено обича нещата да се случват бавно и спокойно, като по този начин придава още по-позитивнаенергия на уникатите, които създава. Любимите й часове от деня преминават в студиото, без значение дали са почивни дни. И невероятните и оригинални резултати са на лице – разкошни копринени шалове, които не могат дабъдат повторени, обагрени с прилагане на техника за извличане на цветове с траен пигмент.

Интересен Факт: Ръчната техника за естествено багрене е много, много стара и е напълно безвредна, както за околната среда, така и за носителя на изделието. Различните растения багрят по свой собствен начин, а за да се постигне желаният цвят, експериментите могат да продължат с дни, а понякога и със седмици.

Коприната в The Bucket

Коприната е „царицата сред платовете“ и не случайно е част от ефирната и оригинална идея, която носи бранда The Bucket. Качествата на коприната не спират само с нежния на допир плат.

Копринената нишка има здравината на стоманената нишка.
Многопластовата призматична структура, която разсейва светлината, допринася за изящен перлен блясък.
Коприната предпазва и се грижи нежно за кожата, което се дължи на аминокиселините в състава й. Дори някои козметични продукти използват в състава си пудра от коприна.
Коприната не гори лесно и е термоустойчива, през горещите дни държи сухо и прохладно и не се наелектризира лесно, за разлика от други тъкани.
Коприната предпазва кожата и я защитава от ултравиолетивите лъчи.

Всички обагрени шалове от The Bucket имат гарантирана трайност на цветовете. За тях може да се погрижите, като ги третирате без агресивни препарати, пране при 30° С, без химическо чистене и сушене на сянка.

Идея: Всяка една булка може да запази цветен спомен от сватбения си ден – недейте да изхвърляте цветната декорация, а я запечатайте завинаги в уникален спомен с копринен шал от The Bucket! Цветята от този специален ден ще „нашепват брачните клетви дълги години след тържеството“. Откроете се със стил, качество и уникалност с един сватбен букет върху коприна!

Една от новостите при изработването на шаловете от бранда The Bucket е въвеждането на вълната, като един от любимите материали за работа на Калина. И то не само, защото й идва времето, а и защото тя също, като коприната, има свойството да се багри и да се насища с чисти и искрящи цветове. Очакваме с нетърпение нейните нови „меки и гушкави“ творения!

Последвайте The Bucket by Kalina Mihaylova:

https://www.facebook.com/TheBucketByKalinaMihaylova/

https://www.instagram.com/thebucketcolors

Посетете The Bucket на адрес ул. Боряна 32, гр. София, с предварителна уговорка на 0885 30 10 77, където ще може да изберете „своето бижу“ директно от закачалката.

 

Да започнем така... Всеки наш ден стартира с нещата, които сме изградили в себе си като навик. Дори не се замисляме как ставаме, как пристъпваме, как тръгваме, как действаме. Като че началото на деня ни е мигът на заключване на вратата и глътката въздух навън. Доказано е, че 90 % от нас, жените, действат точно така.

прочети още

Тази статия е за майките на момичета. Както казват бабите ни, момчетата се гледат трудно, но момичетата те „изпиват до дъно“. Повечето от нас, които имаме дъщери, ще се съгласят. Бабите винаги са прави... Знаете какво предизвикателство е да създадем здравословните и хигиенните навици у децата ни.

прочети още

„Отношението на благодарност е най-висшата йога.“ Йоги Бхаджан Aglique има радостта и удоволствието да ви предложи една специална колекция от продукти, свързана единствено и само с ЙОГА – „Колекция Йога – Hamsa, Muladhara и Padma“. За всички, които практикуват йога, и дамите, и момичетата, и мъжете, кърпите освен, че са качествени, красиви и практични, материята, от която са направени – памук, допринася за доста ефективно полезно действие и въздействие върху тялото и главата.

прочети още

Знаем, че всеки ден можем да намерим неизчерпаема информация за здраве и красота. Всеки един сайт по този въпрос, до който стигнем, ни обяснява колко лесно или не толкова можем да направим нещо добро за себе си. Да, това е такa. Ние също ще ви провокираме с още нещо относно красотата. Ще обърнем внимание на удобството и практичността. Замислялили сте се как по-лесно можете да приключите всяка една тренировка. Как, когато сте уморени от нея, да улесните прехода към връщането навън. Без мокри хавлии, без тежки сакове. Използването на кърпите на Aglique са една прекрасна възможност за това.

прочети още

Скъпи приятели и последователи на Aglique, в разгара на пролетта и на прага на лятото, както винаги се опитаваме да допринесем за вашия комфорт в ежедневието, на морския бряг, на планинския връх, в спортната зала, в парка, на басейна или дори на балкона вкъщи... Провокираме ви да „поемете“ към най-мечтаните месеци от годината, добавяйки различен аксесоар от нашите продукти. Какво да предприемете?

прочети още

Коя е създателката на Aglique и други интересни факти за бранда можете да прочетете в следващото интервю. Aglique благодари на "Лицата на града", които ни поканиха, за да разкажем любопитни и малко известни моменти от създаването ни досега.

прочети още

Кърпите за коса Aglique за домашна грижа се предлагат в две основни разновидности - сатен и памук. Коя е по-подходяща за вас? Какви са разликите? Как да изберете? Днес отговаряме на тези най-често задавани въпроси.

прочети още

“Мечтаната ми сесия може да е всяка една сесия, стига да съм с екип от отдадени хора, които обичат това, което правят, а и обичат да го споделяме заедно.”

прочети още

Жените обичат да се грижат и да поддържат външния си вид. Някои от дамите дори превръщат тези грижи в ритуали за красота, чрез които постигат удовлетворение, спокойствие и създават приятни лични моменти.

прочети още

Някои от древните народи са вярвали, че косата притежава магически свойства, а много философи считат, че дългата коса помага на индивида да е в по-добра връзка със заобикалящия го свят.

прочети още

Aglique препоръчва да полагате грижи за косата си, както през зимата, така и през всяко едно време на годината.

прочети още

ART & SOUL е едно от местата, на които може да откриете красотата на множество крафт изделия и на дизайнерските продукти за коса и тяло Aglique.

прочети още

Представяме Ви дизайнерската мъжка колекция кърпи за тяло Aglique Man Luxury Leather Edition – една колекция, която ще докосне егото и най-претенциозните мъже.

прочети още

Семейството на AGLIQUE расте непрекъснато, също както и разнообразието в гамата продукти на бранда. Както вече знаете, предназначението и основна цел на кърпите за коса и тяло AGLIQUE е да допринасят за комфорта и красотата на всяка една дама.

прочети още

Някои от Вас може би си задават въпроса дали модната фотография е изкуство? Обективът на Диляна ще ви даде най-правилният отговор, който без съмнение е “Да!”

прочети още

Тюрбанът Black Diamond ще подсили блясъка на Вашата красота и ще ви накара да се чувствате, все едно сте на червения килим. 

прочети още

“За да си добър в работата си – трябва истински да я обичаш!”. Гримът за Марина е цял един свят, който е изпълнен с удоволствието да пресъздаваш идеите си върху лицето на модела, показвайки на какво е възможно въображението ти, смесено с професионализъм.

прочети още

"Ще вземеш малко шоколад, малко бонбони, ще добавиш също такава порция курабии и всичко това ще счукаш и хубавичко ще го размесиш. Щом приготвиш лекарството, аз ще го взема. Това много помага против температура." Карлсон, който живее на покрива

прочети още

Скъпи дами, Както знаете, AGLIQUE обича да полага нежни грижи за красотата на Вас и Вашата коса. Освен дизайнерските и стилни кърпи за коса и тяло, ние искаме да изглеждате зашеметяващо по всяко време на денонощието и по всеки един повод. 

прочети още

Здравейте, прекрасни дами! Днес искаме да Ви разкажем за едно местенце, в което вече може да откриете кърпите AGLIQUE.

прочети още

Посрещаме ви с новата ни колекция шал - фишу Aglique!

прочети още

Любимите ви Aglique са вече на нов адрес.

прочети още

Три продукта от новата ни плажна колекция Ви очакват!

прочети още

Тази пролет ще участваме на Mish Mash Fest

прочети още

Върни си градското излъчване - или как да се поглезим и освежим в началото на есента с Aglique и COCO dry bar & nail house. Обявяваме началото на кампания, в която ще предоставим 3 ваучера по 109.00 лв. на три от Вас, скъпи момичета!

прочети още

Когато получим такава чаровна оценка, знаем че си вършим работата добре!

прочети още

Кърпите за коса Aglique са създадени от жена за жени. Какво ги отличава от класическата хавлия, с която подсушаваме косите си след душ: Най-голямото им предимство, е че се закопчават с копче на тила и не падат от главата ни.

прочети още

Aglique посреща своите приятели и клиенти в нов шоурум!

прочети още

Този Декември AGLIQUE ще подари 7 AGLIQUE SHINE - SWAROVSKI LUXURY LIMITED EDITION кърпи за коса.

прочети още

Както добре знаем яйцето от край време се ползва за маски за коса и лице. За овлажняване, възстановяване и блясък на косата го смесете с малко авокадо.

прочети още

ХИДРАТИРАЩA маска за лице с портокал Време за приготвяне: 3 минути

прочети още

Този ексфолиант е подходящ за лице и тяло, но върши чудеса и с ръцете ви!

прочети още

Предлагам ви три различни маски с розова вода за различните типове кожа.

прочети още
/div>